Mærkelige madvaner og graviditet

Selvom du måske ikke har et stort behov for spise syltede agurker og is, så vil mange kvinder have mærkelige madvaner, når de er gravide. Dette kan holde i hele din graviditet. Det kan selvfølgelig også skyldes andre ting, såsom dårlig kost, mangel på et bestemt næringsstof, stress, depression eller kommende menstruation.

Mange har den holdning at det blot er en skrøne at gravide skulle have behov for specielle fødevarer, når de er gravide, men lige så mange (gravide) bekræfter, at der er noget om snakken.

De ændrede madvaner kan også vise sig efter graviditeten, både for dem som ammer og dem der ikke ammer. Det at hormonbalancen har været så påvirket af en graviditet, sætter sine spor – også på smagsløgene.

Årsagen til gravides særlige madvaner kendes ikke

Faktisk ved man ikke, hvorfor nogle gravide spiser mærkelige ting under graviditet. Men det tyder på, at kroppen beder om noget, den mangler. Det kan være salt (som i syltede agurker eller kartoffelchips), C-vitamin (hvilket findes i det meste frugt) eller protein (som når man får lyst til røde bøffer eller bønner og linser).

Så længe du ikke kun lever af slik, sukker og kakaomælk, er der ingen grund til bekymring. Men hverken forkerte, for få eller for mange kalorier er af det bedste. Forsøg med dyr tyder nemlig på, at ens behov for usunde kalorier (burgere, fritter, slik) gives videre fra mor til barn, så hold alligevel igen med det usunde!